Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Відбулося перше засідання оновленого складу Нацради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

«Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу є справді національною, бо до її складу входять представники громадських та міжнародних організацій, державних органів влади. Одним із завдань для них є пошук додаткових джерел фінансування для вирішення проблеми туберкульозу та ВІЛ/СНІДу», - зазначив Міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко під час першого засідання оновленого складу Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу.

З матеріаламі даного засідання можна ознайомитись в розділі "Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу" в підрозділі "Діяльність Нацради"

Участь у засіданні взяли члени Нацради та представники громадських міжнародних організацій. Ключовими питаннями в процесі обговорення стали реалізація програм, які здійснюються за рахунок коштів Глобального фонду, стан забезпеченості антиретровірусними препаратами, а також удосконалення наглядової функції Нацради за виконанням реципієнтами вимог Глобального фонду.

З метою забезпечення вчасної поставки протитуберкульозних препаратів у регіони, сьогодні вдосконалено механізм їх підрахунку для кожного регіону.

«Ми змінили алгоритм розрахунку потреби у препаратах, який базуватиметься, в першу чергу, на обліковій формі пацієнта. Таким чином ми знатимемо, яка ситуація складається в тій чи іншій області, якої групи препаратів там не вистачає», - зазначила голова Держслужби соцзахворювань Тетяна Александріна.

Також, у ході засідання учасники обговорили зміни до Заявки України на отримання гранту Глобального фонду (10 раунд) для профілактики, лікування  ВІЛ-інфекції. Зміни, не вплинули на зміст Заявки, але  стосуються зміни активностей реципієнтів Глобального фонду.

 

Джерело: http://dssz.gov.ua