Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

ООН : У світі різко знизилося число смертей від СНІДу

Смертність знизилася з 2,3 мільйона, з періоду свого піку в 2005 році, до 1,6 мільйона торік, повідомляє ЮНЕЙДС (об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІД).

З 2001 року кількість нових випадків ВІЛ - інфекції знизилася на третину - до 2,3 мільйона. Серед випадків зараження дітей , показники зменшилися вдвічі - до чверті мільйона.

На думку авторів доповіді , падіння смертності та поширеності інфекції серед дітей пов'язано з поліпшенням доступу до антиретровірусної терапії, яка допомагає боротися з вірусом.

 "До кінця 2012 року майже 10 млн людей у країнах з низьким і середнім рівнем доходу, враховуючи ПАР, Уганду та Індію, мали доступ до антиретровірусної терапії " , - йдеться в доповіді. 

За даними ЮНЕЙДС , світ " наближається " до своєї мети " Millennium Development Goals ", яка передбачає зупинити епідемію СНІДу до 2015 року .

У доповіді також наголошується , що прогрес був повільним у наданні послуг у сфері ВІЛ для людей , які піддаються найбільшому ризику зараження і тих , хто приймає ін'єкційні наркотики.


Джерело: http://podrobnosti.ua