Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Україна підписала угоду на отримання 86 млн. доларів на боротьбу з ВІЛ/СНІД

19 грудня ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ", МБФ "Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні" та Міністерство охорони здоров'я України проведуть прес-конференцію з нагоди підписання грантової угоди на отримання 86 млн. доларів на боротьбу з ВІЛ/СНІД між Україною та Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Прес-конференція відбудеться 19 грудня об 11:30 в інформагентстві УНІАН за адресою Київ 1, вул. Хрещатик, 4.

 У пресс-конференції візьмуть участь:

 - Толстанов Олександр, Заступник Міністра охорони здоров’я України;

 - Нізова Наталія, Директор Українського центру профілактики і боротьби зі СНІДом;

 - Александріна Тетяна, Голову Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань;

 - Жовтяк Володимир, Голова Координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»;

- Клепіков Андрій, Виконавчий директор МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні».

 15 грудня 2011 р. сталась визначна для України подія – була підписана угода з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією про надання фінансування на програми протидії епідемії ВІЛ/СНІДу. Загальна сума гранту для України складає 301.7 млн. доларів США. Наразі гарантованим фінансуванням є сума у 86 млн. доларів США на перші два роки проекту.

Основними реципієнтами гранту визначено три українські організації – Український центр профілактики і боротьби зі СНІДом Міністерства охорони здоров’я України, МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» та ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ». Визначальним є те, що серед Основних реципієнтів є державна структура, що свідчить про збільшення ролі та відповідальності держави у сфери протидії епідемії ВІЛ/СНІД в Україні.

Джерело: http://network.org.ua