Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

23-26 березня 2015 року, у м. Женева, Швейцарія, відбулися чергові Технічні консультації з питань дитячого тестування, профілактики та годування дітей, народжених ВІЛ-інфікованими матерями.

 23-26 квітня 2015 року, у м. Женева, Швейцарія, в рамках розробки Нової стратегії ВООЗ в сфері протидії ВІЛ/СНІДу на 2016-2020 роки відбулися чергові Технічні консультації з питань дитячого тестування, профілактики та годування дітей, народжених ВІЛ-інфікованими матерями.

Від України, відповідно до персонального Генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров’я пані Маргарет Чен, членом Стратегічної дорадчої групи з розробки стратегій ВООЗ є професор Нізова Наталія Миколаївна – директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров’я України», яка як представник СДГ постійно співпрацює з ВООЗ в тому числі щодо розробки Керівних принципів ВООЗ.
Консультації дозволяють безпосередньо напрацювати пропозиції до Консолідованих керівних принципів ВООЗ з АРТ та Керівних принципів з питань годування немовлят, перегляд який здійснюється під керівництвом Департаменту здоров'я матерів, новонароджених, дітей і підлітків ВООЗ в 2015 році.
Також, як представник Виборчої групи країн Східної Європи та Центральної Азії у Глобальному фонді, керівник державної організації - основного реципієнта гранту Глобального фонду в Україні, професор Н.М. Нізова зустрілася з Постійним представником України при відділенні ООН та інших міжнародних організацій у Женеві – Юрієм Клименко.
Обговорювалися перспективи взаємодії Місії України у Женеві з Секретаріатом Глобального фонду, членами Правління ГФ та ЮНЕЙДС з метою послідовного відстоювання пріоритетів України в рамках глобальних та Європейських стратегій протидії поширенню соціально небезпечних хвороб.
Під час Консультацій, 24 березня, у Всесвітній день боротьби з ТБ, відбулася коротка робоча зустріч професора Н.М. Нізової, як керівника установи, що координує програмну діяльність у сфері протидії ТБ в Україні, з Директором Глобального ТБ-Департаменту Global TB Programme (GTB) ВООЗ Доктором Маріо Ревігліоне.
Обговорювалися успіхи та перспективи України у подоланні викликів, пов’язаних з розповсюдженням туберкульозу в умовах соціально-економічних викликів.

Джерело: http://ucdc.gov.ua/