Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Зустріч координаційної робочої групи з питань управління закупівлями та постачанням

6 листопада 2015 року в ДУ «Український центр контролю за соцзахворюваннями Міністерства охорони здоров’я України» відбулася зустріч координаційної робочої групи з питань управління закупівлями та постачанням, в якій взяли участь представники Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, Основних реципієнтів гранту та проекту USAID «Системи покращеного доступу до лікарських засобів та фармацевтичних послуг» (SIAPS).
 
Метою зустрічі було обговорення діяльності та досягнень робочої групи, що були реалізовані в Україні в 2015 році, а також наступні кроки щодо подальшої координації та ефективної роботи даної групи.
 
Учасники зустрічі обговорили прогрес і поточний стан закупівель та постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення, що закуповуються за кошти Глобального фонду, інших донорів, а також Державного бюджету на 2015 рік. Окремо було обговорено стан здійснення поставок лікарських засобів та виробів медичного призначення на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.
 
Керівник відділу управління закупівлями та постачанням УЦКС Сергій Страшук високо оцінив підтримку Глобального фонду щодо удосконалення системи управління закупівлями та постачанням, що стало можливим завдяки реалізації проектів Глобального фонду в сфері протидії ВІЛ-інфекції та туберкульозу в Україні.
 
Старший спеціаліст відділу управління лікарськими засобами та виробами медичного призначення Глобального фонду Лізл Ченінг, в свою чергу, зазначила про позитивні зрушення завдяки ефективній співпраці та постійній координації між членами робочої групи.
 
Учасники домовились, що серед пріоритетних напрямків діяльності мають бути спрощення існуючої системи обліку та звітності за рахунок впровадження електронних інструментів та перегляду існуючої нормативної документації, проведення аналізу наявних прогалин в системі управління закупівлями та постачанням з розробкою рекомендацій щодо шляхів  вирішення проблемних питань.