Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Програма зменшення біологічної загрози: зустріч групи оцінки програми з керівництвом УЦКС

4 лютого 2016 року у ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» відбулася зустріч керівництва УЦКС з паном Кевіном Геррнетом, менеджером Програми зменшення біологічної загрози (ПЗБЗ), та групою з питань оцінки програми з метою обговорення подальшого співробітництва в рамках Програми зменшення біологічної загрози (ЗБЗ).
 
Програма зменшення біологічної загрози Агентства зменшення загрози МО США співпрацює з різними країнами світу з метою посилення спроможностей цих країн у сфері виявлення, діагностики та інформування про випадки та спалахи захворювань та оцінки відповідних наслідків щодо безпеки. Одним з перших кроків нового партнерства є вичерпне розуміння системи охорони здоров’я в країні. З цією метою ЗБЗ проводиться оцінка спроможностей країни-партнера та виявлення недоліків у сфері епіднагляду, біобезпеки та біозахисту.
 
Інформація, отримана під час цієї оцінки, буде використана для розробки ряду документів, включаючи звіт про базові можливості проекту та систему показників. Весь процес оцінки  триватиме 4 місяці, результатом якої стане всебічний звіт по країні, який складатиметься з 3 розділів: здоров’я людей, здоров’я тварин та єдине здоров’я. Розділи, які стосуватимуться з здоров’я людей та здоров’я тварин, міститимуть інформацію про учасників проекту, національну законодавчу та регуляторну базу, бюджет та механізми фінансування, пріоритети системи охорони здоров’я, відповідність міжнародним вимогам та загальний огляд системи здоров’я.
 
Джерело: http://ucdc.gov.ua