Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Створено новий онлайн-ресурс про туберкульоз в Україні та світі

 В лютому 2016 року розпочав роботу спеціалізований онлайн-ресурс  для професіоналів та широкого загалу про туберкульоз в Україні та світі http://tb.ucdc.gov.ua. Це перший масштабний вітчизняний ресурс про туберкульоз, що поєднує можливість інтерактивного навчання, велику бібліотеку ресурсів і цікаві можливості для он-лайн спілкування фахівців-практиків. Створення цього веб-сайту стало можливим завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданій в рамках Проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні», у партнерстві з Державною установою «Український центр контролю за  соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України».

 
Сайт містить багато інформації щодо нормативного регулювання, лікування та профілактики туберкульозу і стане незамінним ресурсом знань для профільної аудиторії – лікарів, працівників системи охорони здоров’я та представників державних та громадських організацій, які здійснюють активність у протидії туберкульозу в Україні. Реєстрація на сайті дозволить фахівцям отримати доступ до колективних знань спільноти практиків, де проводитимуться медичні онлайн-консультації, дискусії та обговорення клінічних випадків.
 
Крім того, на сайті викладені численні тренінги, вебінари, тести для самоперевірки, після проходження яких у користувачів є  можливість отримати електронний сертифікат із підтвердженням рівня знань. У розділі «Бібліотека» у текстовому та мультимедійному форматі розміщені останні українські та зарубіжні публікації про туберкульоз із можливістю пошуку за напрямком, типом документу і назвою, а також нормативно-правова база, керівні документи, дослідження і звіти з питань протидії туберкульозу національного та світового значення. У розділах «Анонси подій» та «Новини» розміщена актуальна інформація про основні події та заходи, які відбуваються в Україні та світі задля подолання епідемії туберкульозу.
 
Онлайн-ресурс  буде цікавий і для непрофільної аудиторії: пацієнтів, загального населення та медіа, оскільки в окремому розділі «Популярно про туберкульоз»  можна ознайомитись із цікавою інформацією про туберкульоз, переглянути освітні матеріали, а також отримати онлайн-консультацію від національних експертів у протидії туберкульозу.
 
Наразі сайт працює у тестовому режимі. Інформація буде постійно доповнюватись і оновлюватися, незабаром з¢являться нові можливості для професійного удосконалення поглиблення знань та розвитку медичної спільноти України у відповідності до найсучасніших світових практик у протидії туберкульозу. 
 
Джерело: http://ucdc.gov.ua