Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Розпочато лікування вірусного гепатиту С у ВІЛ-інфікованих пацієнтів

ОКУ "Чернівецький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом" отримав препарат Harvoni для лікування вірусного гепатиту С у ВІЛ-інфікованих пацієнтів.

Лікування є БЕЗКОШТОВНИМ!

За детальною інформацією про лікування гепатиту С пацієнт може звернутися до свого лікуючого лікаря.

Важливо:

Харвоні (Harvoni) - оригінальний медпрепарат виробництва США (джілеад) для високоефективної (98% лікування) антивірусної терапії гепатиту С. В одній таблетці міститься два діючих компонента софосбувір + Ледіпасвір. В одній упаковці 28 таблеток.

Харвоні (Harvoni) - інноваційний препарат для лікування хронічної форми гепатиту С генотипу 1. Не вимагає комбінації з рибавірином і інтерфероном. Він є третім схваленим ліками від гепатиту С подібної дії. Харвоні значно спрощує схему лікування хвороби і дарує хворим можливість вибирати відповідний курс терапії.
Гепатит С - це важке захворювання, яке призводить до незворотних змін у печінці - виникає цироз, печінкова недостатність, розвиваються інфекції в черевній порожнині, діагностується рак. З появою нових ліків боротися із захворюванням стало простіше, а неприємні реакції у пацієнтів стали виникати рідше.
Діючі речовини препарату - софосбувір і ледіпасвір, потрапляючи в організм, блокують ферменти, що провокують розмноження і розвиток вірусу гепатиту С.
Ефективність препарату доведена клінічними випробуваннями. У них брали участь більше 1500 чоловік, яких у випадковому порядку розділили на дві групи. У кожну потрапили пацієнти, вперше проходили лікування, люди з цирозом печінки і ті, у кого попереднє лікування іншими препаратами не дало позитивного результату.
Одна група протягом 12 тижнів отримувала Харвоні зрибавірином, інша - просто Харвоні. Була поставлена ​​мета - домогтися стійкої вірусологічної відповіді після закінчення курсу лікування.
У першому випробуванні брали участь пацієнти, які раніше не проходили лікування. Через 8 тижнів у 95% з них було отримано стійка вірусологічна відповідь, що свідчить про повне одужання. Через 12 тижнів позитивні результати зафіксовано у 97% хворих. У 99% пацієнтів з цирозом печінки стійку вірусологічну відповідь була отримана через 12 тижнів лікування. У третьому випадку ефект був досягнутий через такий же період часу у 95% пацієнтів з цирозом печінки і без нього.
Таким чином, було встановлено, що Harvoni добре виліковує гепатит С генотипу 1 без застосування рибавірину.

Показання до застосування:
Препарат Харвоні призначений для лікування хронічного гепатиту С генотипу 1 у пацієнтів з цирозом печінки і без нього. Харвоні ефективний для хворих, вперше проходять лікування і для пацієнтів, що мають безрезультатний досвід лікування гепатиту С за допомогою інтерферону і рибавірину або, якщо є непереносимість даних ліків.