Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Більше двох тисяч курсантів узяли участь у тренінгах щодо профілактики ВІЛ у сфері морського транспорту

З успіхом завершився дворічний проект «Профілактика ВІЛ», що проводився спільно з Одеською національною морською академією (ОНМА) та Морехідним коледжем технічного флоту (МКТФ) за інформаційної, консультаційної та фінансової підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Завдяки цьому проекту тисячі молодих людей, що пов’язали своє майбутнє із морем, здобули важливі знання про те, як убезпечити себе та своїх близьких від ВІЛ та СНІДу та дізналися більше про здоровий спосіб життя.

 

Загалом за два роки впровадження проекту було проведено понад .... інтерактивних тренінгів для курсантів ОНМА та МКТФ, програма яких включала не лише базові поняття профілактики ВІЛ та СНІД, але й охоплювала тему подолання стигматизації та дискримінації по відношенню до людей, які живуть з ВІЛ в Україні. Близько двох тисяч курсантів взяли активну участь у таких тренінгах. Також, 15 активістів та учасників тренінгів взяли участь у роботі Всеукраїнського молодіжного форуму «Не Дай СНІДу Шанс!», який відбувся 29 листопада 2012 р. у м.Києві та уперше зібрав майже п’ятсот молодих людей з різних куточків України для обговорення проблем профілактики ВІЛ, захисту прав і свобод людини та толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ у нашому суспільстві.
Підсумкова прес-конференція, присвячена здобуткам проекту, відбулася в Одесі 5 грудня 2012 року. За словами Марії Діденко, тренера проекта «Профілактика ВІЛ на робочих місцях у сфері морського транспорту», «У проведенні подібних тренінгів зацікавлені в першу чергу майбутні роботодавці – німецькі крюінгові кампанії, адже не секрет, що випсукники ОНМА та МКТФ високо цінуються за кордоном як фахівці».

Джерело: http://dssz.gov.ua