Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Новини

03.03.2014

Колектив Держслужби України соцзахворювань працює у штатному режимі. Про це після проведення апаратної наради з керівниками та співробітниками структурних підрозділів повідомила Голова Тетяна Александріна.

03.03.2014

За результатами 2013 року фахівцями Держслужби України соцзахворювань здійснено розгляд та видача 278 довідок організаціям та підприємствам, які діють в рамках договорів на виконання грантової угоди з Глобальним фондом на загальну суму понад 61 млн грн. Таким чином, Держслужбою України соцзахворювань здійснювалася діяльність щодо реалізації законодавства України в частині звільнення від оподаткування товарів та послуг, які закуповуються за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

03.03.2014

Розпочато формування робочої групи для дослідження питання про існуючий досвід та практики запровадження механізму соціального замовлення та інших механізмів фінансування соціальних послуг різним категоріям отримувачів послуг, у т.ч. з профілактики інфікування ВІЛ-інфекцією, іншими соціально небезпечними захворюваннями. Робоча група буде створена при Комітеті з регіональної політики Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

03.03.2014

Пропорція чоловіків - геїв , що вступають в анальний секс без презерватива хоча б один раз на рік , збільшилася на 9 % за останні шість років.

03.03.2014

В Україні знижуються темпи поширення ВІЛ / СНІДу. Завдяки реформі в цій галузі країна стала регіональним лідером у Східній Європі по боротьбі з цим вірусом.

03.03.2014

Для чоловіка якість презерватива відіграє ключову роль з точки зору задоволеності сексуальним актом. Виробник - Sagami Rubber industries (Японія) – заявляє, що його спеціалістам вдалося створити найтонший у світі презерватив.

03.03.2014

За словами заступника голови Державної служби України з питань протидії ВІЛ/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням Олени Єщенко, відповідно до офіційної статистики, в Україні зареєстровано більше 230 випадків ВІЛ-інфекції. Про це вона сказала в інтерв’ю виданню «Урядовий кур’єр».

03.03.2014

Люди, що живуть з ВІЛ , і мають роботу , більш чітко дотримуються правил лікування ВІЛ.

03.03.2014

Розробка та впровадження комбінованої антиретровірусної терапії (карти) і рутинної профілактики опортуністичних інфекцій (ОІ) призвели до різкого зниження захворюваності та поширеності опортуністичних хвороб, як ОІ, так і СНІД - індикаторних онкологічних захворювань (ОЗ).

03.03.2014

«Регулярне тестування на ВІЛ має стати серед українців традицією», - таку думку висловив Сергій Федоров, програмний директор Представництва фонда Антиснід в Україні, повідомляє Rusinfo.info з посилання на Gazeta.ua.

03.03.2014

За десять місяців 2013 року в Україні було зареєстровано 17790 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 3 244 у дітей до 14 років).

05.12.2013

В Екатеринбурге у СПИД-диссидентов гнездо. И на их совести — смерти как минимум четырех малышей только в этом городе. По стране никто не считал. Но и это детское кладбище может вырасти: еще девять семей грудью встали, защищая своих ВИЧ-позитивных детей от врачей и лечения...

01.11.2013

З 24 по 26 жовтня у м. Київ проводила свою роботу Друга національна науково-практична конференція з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу «За кожне життя – разом!». Конференція сприятиме формуванню пріоритетів державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, впровадженню кращого досвіду, забезпечення сталості, життєздатності і наступності ВІЛ-сервісних програм.

01.11.2013

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України І.Акімова зустрілася з делегацією Об'єднаної програми ООН з питань ВІЛ/СНІДу, очолюваною заступником Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй, виконавчим директором ЮНЕЙДС Мішелем Сідібе. У зустрічі взяли участь керівник апарату виконавчого директора ЮНЕЙДС Віней Салдана, Регіональний директор ЮНЕЙДС для країн Східної Європи та Центральної Азії Жан-Елі Малкін, координатор ЮНЕЙДС в Україні Яцек Тишко.

01.11.2013

Проект нової п’ятирічної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу орієнтований на збільшення фінансування з державного бюджету. Документ також враховує ризики, пов’язані зі зменшенням обсягів донорських вливань у програми профілактики та лікування ВІЛ в Україні. Ці та інші питання державної політики у сфері боротьби з соціально небезпечними захворюваннями обговорили у Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я під час слухань на тему «Про запобігання поширенню епідемій туберкульозу, ВІЛ/СНІДу та вірусних гепатитів в Україні».

01.11.2013

Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна взяла участь у дводенній регіональній нараді з питань лікування хворих, які страждають на туберкульоз із множинною медикаментозною стійкістю. Учасниками наради стали представники країн, які відповідальні за реалізацію національних програм боротьби з туберкульозом. В ході засідань представлено кращий досвід європейських країн з надання протитуберкульозної допомоги.

01.11.2013

Держслужба України соцзахворювань спільно з Проектом політики в охороні здоров’я, який реалізовує USAID, запроваджує нову модель стратегічного планування, управління та розподілу ресурсів для виконання загальнодержавних заходів протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні. Модель GOALS здатна прогнозувати результати, яких може досягти країна, в процесі реалізації нової Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки. Про це йшлося на зустрічі зацікавлених сторін на тему ефективних шляхів реалізації профільної державної програми, яка днями відбулася у столиці.

01.11.2013

Спеціалісти по ретровірусним інфекціям з Інституту Пастера (Париж) повідомили про 14 дорослих пацієнтів, які практично повністю вилікувались від ВІЛ.

01.11.2013

Поширена в ЗМІ інформація, яка була представлена громадськими організаціями щодо доступу в Україні хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД до антиретровірусноі терапіі, потребує роз’яснення.

01.11.2013

Число ВІЛ - інфекцій і смертей, обумовлених СНІДом, різко скоротилося. Про це йдеться в доповіді ООН.


 

Архів